Za tijesto:
500 g brašna
300 g margarina
3 kašike šećera
1 jaje
1 žumanjak
1/2 šolje mlijeka
3 kesice vanilin šećera
Za fil:
500 g šećera
400 g mljevenih oraha
1/2 šolje vode
1/8 kašičice karanfilića
Od navedenih sastojaka zamijesite srednje mekano tijesto i ostavite ga da odstoji dva sata. Za to vrijeme ušpinujte šećer s pripremljenom količinom vode, malo ga prohladite i u sirup umiješajte mljevene orahe i karanfilić. Od mase s orasima pravite štapiće veličine olovke. Tijesto premijesite i tanko ga razvucite. Isijecite ga na trakice prema veličini štapića od oraha koje ste već pripremili, i svaki štapić uvijte u tijesto, pa rolnicu savijte u oblik prstena ili alke. Složite na podmazan pleh, premažite razmućenim žumanjkom i pecite u rerni zagrijanoj na 250 stepeni. Čim roskitas porumene, izvadite ih iz rerne i prekrijte vlažnom krpom.